23948sdkhjf

Det är dags att sänka restaurangmomsen!

SHR:s vd Mats Hulth och HRF:s ordförande John Herrström i Visby:"Det är dags att sänka restaurangmomsen!"- Hotell- och restaurangbranschen måste få rimligare villkor ombranschen ska kunna utvecklas och om fler ska ges möjlighet att äta pårestaurang. Ett grundkrav är att den mat som köps på restaurang intebeskattas högre än den som köps i butik. Det sade Mats Hulth, vd förSveriges Hotell- och Restaurangföretagare, och John Herrström,ordförande i Hotell- och Restaurangfacket, vid ett gemensamt seminariumi Visby på torsdagen.Enligt Mats Hulth och John Herrström slår dagens restaurangmoms på 25procent hårt mot branschen. Restaurangföretagen tvingas konkurrera medlivsmedelsbutiker som kan sälja färdiglagade rätter med en moms på bara12 procent. En undersökning som nyligen genomförts av Demoskop påuppdrag av SHR visar att fyra av tio svenskar skulle gå ut och ätaoftare om restaurangmomsen sänktes till 12 procent - det vill säga sammamoms som för livsmedel i butik.- Skattesystemet gör skillnad på mat och mat! Det är helt oacceptabeltatt den som vill äta på restaurang straffbeskattas med högre moms än densom köper maten i en livsmedelsbutik, sade Hulth och Herrström.Mats Hulth och John Herrström framhöll hur betydelsefull hotell- ochrestaurangbranschenär för sysselsättning och regional utveckling, och konstaterade att ettarrangemang som politikerveckan i Visby inte hade gått att genomförautan en livaktig hotell- och restaurangnäring. Samtidigt är det ettfaktum att vi svenskar inte äter på restaurang i samma utsträckning sommänniskor i andra delar av EU eller övriga västvärlden.- Det finns inget annat land i EU där människor lägger en så liten delav sin matbudget på restaurangbesök som vi gör i Sverige. Med samma momspå mat, oavsett var den inhandlas, skulle fler få möjlighet att äta sinlunch eller middag ute, sade Hulth och Herrström.(RS)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062