Civilekonomer med mat i fokus
Service management. En spännande utbildning har startat på Campus Helsingborg. 90 elever kan efter fyra års studier ta ut civilekonomexamen med inriktning på turism, hotell eller restaurang. Civilekonomer med kunskap om livsmedel och måltider blir med all säkerhet en stor tillgång i tider då ekonomin styr.YTH ansvarar för livsmedels- och måltidskunskap om 5-35 poäng beroende på linjeval.»Alla läser fem poäng matkunskap, berättar Charlott Håkansson, som tillsammans med Yvonne Granfeldt tagit fram kursplanen. Vi vill visa på en helhetssyn och affärsmöjligheter vad gäller mat, inte bara för hotell och restaurang, utan även för de som valt inriktning turism.« Hotell- och restaurangstudenterna får dock djupare insikt i allt vad som krävs för mathantering och peppas dessutom att vidga restaurangköket – skapa bättre lönsamhet genom att använda köket i vidare bemärkelse för take away, catering och så vidare. Undervisningen är både problemorienterad och projektinriktad. Och åtskilliga restaurangkoncept med nytänkande lär föreligga om några år. »Många av våra studenter har »serverat« sig runt världen och har spännande bagage. Vi fick in 2000 ansökningar«, säger Charlott Håkansson, som ser maten som ett viktigt framtida marknadsföringsinstrument.