23948sdkhjf

Vegetariska världsdagen

Ann-Britt Engberg, Porsnässkolan, Norrfjärden i Piteå tog hem första pris i tävlingen Den bästa gröna skollunchen på den Vegetariska världsdagen den första oktober. Här följer receptet:Gratinerad milleniepytt 8 portioner1 påse kokta snäckmakaroner, 500 gram1 dl röda linser2 st röda lökar1 stor squash 1/2 påse fryst romanesco 200 gramchillipeppar efter smak2 msk olja1 påse frysta quornbitar,300 gram2,5 dl matlagningsgrädde2 tsk tomapuré3 msk vegetarisk buljongpulver i 2 dl vattenörtsaltKoka linser i dubbla mängden vatten på svag värme i sex minuter. Skala och hacka lök.Skär squash i tärningar . Fräst lök, linser, squash och chillipeppar i olja. Blanda fräset, de frysta quornbitarna, romanescon och den kokta pastan i en ugnsäker from. Vispa ihop matlagningsgrädde, tomatpuré, vegtariskt buljongpulver i vatten och slå det över pytten i formen. Gratinera i 200 ° i cirka 30 minuter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094