I samband med att Måltidens Dag firas av hela landet den 14 oktober, hålls en stor manifestation på Centralstationen i Stockholm. Där ska bland annat jordbruksminister Margareta Winberg dela ut ett pris till en skola som gjort något extra. Under lunchen serverar också föreningen Låt Måltiden Blomma, som ingår i nätverket´för Måltidens Dag en soppa. Här är receptet: Rias gyllene soppa (recept från Grönsaksfrämjandet)4 medelstora morötter1 gul lök1 bit rotselleri (ca 50 gram) 3 msk smör3 medelstora potatisar1 liter grönsaksbuljongsalt coh peppar efter smakTill servering:4 msk créme fraicheÖrter eller annan smaksättning4 kuvertbrödSkala löken och hacka den. Skala och skär morötter och rotselleri i bitarHetta upp smöret i en gryta, lägg i löken och låt den svettas några minuter utan att ta färg. Lägg så i morot och rotselleri. Rör om och låt allt sakta puttra under lock cirka 20 minuter.Skala potatisen, skär den i skivor och lägg den i kastrullen.Värm buljongen och häll på drygt hälften. Låt småkoka cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.Kör soppan i mixer eller passera den genom sikt.Tillsätt resten av buljongen och smaka av med salt och vitpeppar.Servera soppan med en klick créme fraiche gärna smaksatt med chilisås, mjukkokt vitlök, körvel eller finhackade koriander.Bjud ett kuvertbröd till. Kanske Johans goda blomkålsbröd från SkaraSmå blomkålsbröd från Skara(cirka 30 bröd)1 litet blomkålshuvud5-6 dl vatten + salt50 gram jäst1 dl rostade pumpakärnor1 msk råsocker2 msk hasselnötsolja1,2 liter vetemjölTill utbakning:1/2 dl rågmjöl1/2 dl farine NoisettesKoka blomkålen nätt och jämt mjuk. Tag undan hälften och dela den i små buketter. Passera resten med kokvattnet ( puré cirka 5 dl)Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna över medlevärme 3-4 minuter.Lös upp jästen i den fingervarma purén. Rör ner råsocker, hasselnötsolja och vetemjöl.Lägg i blomkålsbuketterna och pumpakärnorna. Arbeta in mjölet till en smidig deg . Lägg att jäsa i bunke cirka 30 minuter under bakduk.Baka ut degen i längder och skär dem i lagom stora portionsbitar. Blanda rågmjöl och nötmjöl ”farine Noisettes”. Rulla brölden i balndningen. Lägg på plåt och låt jäsa 30 minuter.Grädda i ugn 225° cirka 15 minuter tills bröden fått vacker färg.