Krögarna Anders Nilsson, Vellinge, och Henric Littrén, Falsterbo, är männen som ska föra sillatraditionen tillbaka till Skanör. Just nu är de i gång med att iordningställa Fiskrögeriet i Skanörs hamn. »Kan man säga att man har nå´t i blodet så är det fisk«, säger Anders.Han är fiskhandlare i många led tillbaka. Anders far är ålafiskaren, vars far var fiskhandlare, vars far var fiskare, vars far var fiskare. Och så fortsätter det.Nu är det Anders tur som fiskkrögare. Han har erfarenhet från Fina Fisken i Trosa, Hvellinge Gästis och Malmö högskolas restaurang. Henric Littrén är en Falsterbopåg som skolats inom SAS och vid Cornell University i staten New York. Hans bagage är fyllt av erfarenhet från SAS Hotel, Kockska krogen i Malmö och senast från Partena Cater i Malmö/Lund. »Att få jobba med fisk i en hamn där sillen genom tiderna haft en stor betydelse blir roligt. Det blir inte enbart rökt och inlagd sill av traditionellt snitt, utan även annan rökt fisk tillagad på ett modernt och enkelt sätt«, säger Henric Littrén.