23948sdkhjf

Nytt från utlandet

Solnedgång för tequila?Traditionen med en tretimmarslunch är i Mexiko nästan lika spridd som tortilla. unchen börjar vid tretiden på eftermiddagen med några tequila. En tallrik med tacos följs av en stekt kötträtt med tillbehör och så några whiskey. Lunchen kan sträckas ut till kvällen.Nu hotas denna lunch av önskemål från personalen att få ägna mer tid åt familjen och krav på att harmonisera arbetstider med andra delar av världen. Mexikanska regeringen har fastställt nya tider för sina 1, 5 miljoner anställda från 07.00 till 18.00 med en timmes avbrott för lunch. Många av branschens män tror dock inte på drastiska förändringar – traditioner är svåra att bryta.Restaurant BusinessStekhusen blomstrarVi njuter frukterna av en stark ekonomi, säger branschen som med tillförsikt satsar på stekhus med välhängt, förstklassigt kött. De större kedjorna är inte rädda för resturangnoter på 50-65 dollar. Gallagher´s i NewYork har genom sina välhängda stekar blivit något av ett landmärke och fler följer vid sidan av kedjor som Morton´s of Chicago och Ruth´s Chri´s Steak House som har 24 egna och 43 franchisedrivna och öppnar sex nya stekhus i år. Marknaden anses vara långt ifrån mättad. Restaurant Business NäringsrekomendationerDe franska storhushållen har fått tillgång till rekommendationer, som skall underlätta planering av näringsriktiga måltider. Måltidens näringskvalitet liksom medel för att uppnå och kontrollera kvaliteten finns angivna i rekommendationer, som utformats på ett lättbegripligt språk.Néo RestaurationRainforest CaféUpp till 1700 gäster besöker dagligen det nyöppnade Rainforest Café i Disney Village utanför Paris, som drivs av den franska kedjan Flo på franchisebasis. Alltifrån starten i USA 1994 omfattar kedjan nu 35 enheter runt om i världen. Inredningen är byggd på temat tropisk urskog med stora djur, konstgjorda oväder, och personal klädd i tropikuniformer Ett amerikanskt kök anpassat till fransk smak serverar måltider för i genomsnitt 150 kronor.Néo RestaurationKulinarisk festival”Escoffiers lärljungar” - 400 medlemmar och 22 nyintroducerade har organiserat ”Festival culinaire des Disciples” med representanter för åtta provinser.Néo RestaurationAutogrill erövrar EuropaAutogrill och Burger King har tecknat ett avtal om att öppna 500 nya Burger King inom tjugo år. Autogrill som för närvarande har 885 ställen skall inrikta sig på fyra segment: bar-kaféer, sandwichbarer, hämtmat och brasserier.Néo RestaurationStrålkonservering får nytt namnTrots att amerikanska myndigheter för flera månader sedan har godkänt strålkonserveirng av kött tvekar både producenter och konsumenter att acceptera metoden. En del av deras tvekan kan bero på namnet ” irradiation” liksom kravet på märkning av strålbehandlat kött och orden ”treated with radiation”– behandlat med strålning.Somliga är positivt inställda till namnet ”Cold pasteurization”- kallpastörisering. Andra frågar sig varför man skall godkänna metoden överhuvud taget.Restaurant BusinessBarnmat på restaurang”Minor Menu” skall detta locka familjer med babies till restauranger? Det tror och hoppas den restaurang dom nu tillhandahåller ett brett sortiment av baby-mat. Onödigt att behöva gå till livsmedelshandeln, när vi kan erbjuda den, säger restaurangägaren.Restaurant BusinessSäkerhetsrevision i kökHela köket borde genomgå en säkerhetsrevision för att fastställa vilka apparater och platser i köket som kan innebära risker för olycksfall. Vid all anskaffning och nyinredning bör hänsyn tas till säkerhetsrisker såsom en viktig del av funktionen. Kostnaden att förebygga olycksfall är alltid lägre än att vidtaga åtgärder när ett olyckfall väl inträffat. Och utbildning är alltid nyckeln till att minska eller eliminera olycksfallriskerna i ett kök.Restaurant Business
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08