Tiziana Grilli och Amanda Hallbert från Eklidens skola i Nacka är Årets köttfärskockar 1999. Med receptet Teds egen måne, en köttfärstårta med vitlöksost, soltorkade tomater, citron och vitlök, som juryn fann vara originell och nyskapande, kunde de återvända till sin klass 5 000 kronor rikare och öka på kassan till skolresan. Andraplatsen vann Centralskolan i Arvika med Barzan och Shkurtes special, ett kebabspett med köttfärs smaksatt med röd chili och citron. Tredjeplaceringen tog Kastalskolan i Brunflo med en Asiatisk köttfärswok.Svensk Köttinformation har anordnat tävlingen i tio år. Tävlingens syfte är att stimulera matlagningsintresset och kreativiteten i köket. Årets finalrätter var mycket internationell med italienska, asiatiska och orientaliska smaker representerade.Teds egen måne4 port.500 g nötfärs3 skivor kantskuret vitt formbröd3 msk mineralvatten1 ägg100 g krämig ost200 g marinerade soltorkade tomater2 tsk salt1 tsk citronpeppar1 msk olivolja1 msk smörGremolata:Skalet av en liten citron3 vitlöksklyftor1 stor knippa bladpersilja2 msk persilladekryddaTill garnering:Lövtunna citronskivorBladpersiljaSvarta oliverFlisor av parmesanostGremolatanTvätta citronen, skölj och torka bladpersiljan. Kör 2/3 av bladpersiljan, vitlöken, det gula av citronskalet och persilladen i en foodprocessor till en finfördelad blandning. KöttfärsenFinfördela formbrödet i en bunke. Tillsätt mineralvattnet och mosa ihop till en slät smet, salta och peppra. Tillsätt ägget och gremolatan direkt i brödsmeten, rör om väl. Tillsätt köttfärsen. Blanda allt väl. Dela färsen i två delar. Lägg den ena delen på en blöt skärbräda. Platta ut färsen till en ”helmåne”. Välj en storlek som passar din stekpanna. Fördela vitlöksosten och de strimlade soltorkade tomaterna över färsen . Gör en helmåne till och lägg över den första. Nyp ihop kanterna så att inte osten rinner ut vid tillagningen. Värm olja och smör i stekpannan. Låt månen glida ned och bryn den i tre minuter på varje sida. Vänd med hjälp av ett lock eller stor tallrik. Garnera med bladpersilja, oliver, citronskivor och parmesanost. Servera med rotfruktmos och vitkålssallad.