Cajsa Warg med i Måltidens Dag
”Man tager om man så haver i Cajsa Wargs anda. Rotfrukter och nötkött för smakens skull”. Så lyder mottot för länsarbetsgruppen för Måltidens dag i Örebro och hemkonsulent Anna-Karin Landin berättar att ”vi är i full gång och arbetar på flera plan. Det är fantastiskt roligt att möta så många som omedelbart hakar på Måltidens Dag och vill planera för spännande aktiviteter. Kökschefsföreningen, alla våra kostchefer, samhällsmedicin, reklamföretaget Promotion, Nerikes Allehanda, LRF och hushållslärarna på gymnasier och grundskolor ser bara möjligheter att få ut glatt matbudskap”. Virginska restaurangskolan arbetar med flera teman med kulmen på Måltidens Dag den 14 oktober. Nerikes Allehanda planerar för en mattävling där finalisterna skall arbeta tillsammans med restaurangerna som ingår i gourmetriket. I Karlskoga hakar man på äldreåret och plockar fram matminnen i hembygdsföreningens regi och den 14 oktober dukas rätterna upp i Bofors-Berget.