23948sdkhjf

Brons för Gustav Leonhardt i Bocuse d’Or – ”En otrolig ära”

Sverige får fortsätta vänta på en ny guldmedaljör i världens mest prestigefyllda kocktävling.

Han siktade på guld. Det räckte till ett brons. Gustav Leonhardt och hans svenska team hamnade på tredje plats när världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling avgordes i franska Lyon under söndagen och måndagen. 

– Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner, säger Gustav Leonhardt i en kommentar.

Bocuse d’Or grundades 1987 och är i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Den senaste och enda gången en svensk tagit hem guldet i Bocuse d’Or var 1997 genom Mathias Dahlgren. 

Gustav Leonhardt har drömt i många år om att bli den andra svensken. I en intervju med RS&Fastfood i november var han optimistisk och berättade om hur han tränade i olika faser för att nå målet.

Men det räckte inte ända fram den här gången heller. Tommy Myllymäki, president för Bocuse d’Or Sverige, tycker ändå att prestationen är enastående.

– Som någon som själv har tävlat i Bocuse d’Or vet jag vilken otrolig resa detta är – en resa som kräver passion, dedikation och ett enormt lagarbete, och jag är otroligt stolt över att det svenska teamet har visat prov på allt detta under dessa dagar, säger Tommy Myllymäki.

Team Sweden presenterade följande två rätter under tävlingen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145