Snart öppnar stjärnkrögaren Fabriken
I somras presenterade stjärnkrögaren Pontus Frithiof sin nya satsning i Nacka Strand. Nu har restaurangen fått både ett namn och ett öppningdatum. Den 20 januari är det premiär för Fabriken by Pontus Frithiof.
”Vår ambition är att erbjuda en fantastisk restaurang, med modern och hållbar inriktning och inte minst ett personligt och trevlig bemötande från Sara med team”, skriver Pontus Frithiof på Linkedin.
Sarah är Fabrikens restaurangchef Sarah Taxén som ingår i det team som nu bygger upp ett ”Nacka-kluster” inom ramen för krogkoncernen Pontus Group. I klustret ingår förutom Fabriken by Pontus Frithiof även Nacka Strand möten & Event, Stora Event by Pontus Frithiof och Catering by Pontus Frithiof.
Stjärnkrögaren har tidigare sagt att inredning och utbud kommer att ha ett tema som är inspirerat av den amerikanska västkusten.
Maria Whyte, kreativ chef på Whyte Lilja, har utformat inredningen. Det är det fjärde projektet som parterna gör ihop. ”Jag brukar ofta framhäva att en fin lokal och påkostad inredning inte gör en krogupplevelse, och det stämmer naturligtvis även om det hjälper till”, konstaterar Pontus Frithiof som inte tänker avslöja menyn på Fabriken förrän dagarna innan öppningen den 20 januari.
Pontus Frithiof har också expanderar sitt krogimperium med restaurangen på Bro Hof Slott Golf Club som slår upp portarna i mars under nya namnet Pontus Frithiof at Bro Hof. Stjärnkrögaren konstaterar att förväntningarna är höga.
– Planer smids, menyer skrivs, personal rekryteras och samtal förs – om hur vi ska leva upp till de högst ställda förväntningarna som vi med rätta har på oss.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.