Ny japansk restaurang – ”ska uppleva matlagningen”
I centrala Göteborg öppnar Tsolmonkhuu Munkhiargal och Sebastian Örgev en ny restaurang med fokus på traditionella Japan. Duon har tidigare öppnat sushirestaurangen Evolushi i Göteborg. Det nya projektet är planerat att vara klart för öppning till sommaren 2025.
Restaurangen ska blanda japansk tradition med modern elegans. De ska servera rätter som fusion ramen, gyoza och yakitori. Samt även erbjuda cocktails.
Tanken är att erbjuda en upplevelse för sinnena och därför har de valt att ha ett öppet kök.
Även inredningen ska reflektera det moderna ihop med det traditionella Japan, med inslag av sten och trä kombinerat med traditionella lyktor och japanskt porslin.
– Det här är en ny inspirerande utmaning för oss och vi ser mycket fram emot öppningen. Vi älskar det japanska köket och vill att gästerna ska se, dofta, höra och uppleva matlagningen. Inspirationen för restaurangen är en livfull, härlig japansk gata, säger Tsolmonkhuu Munkhiargal i en kommentar.