25-åriga Hilma är Årets konditor – ”Fick till sockerdekorationerna perfekt”
Under två dagar har fem deltagare tävlat om titeln Årets konditor. Årets tema var framtid och vinnaren, 25-åriga Hilma Strömberg, valde att fokusera på det naturen ger. Född och uppvuxen i Orust jobbar hon nu som konditor på Clarion Hotel Draken i Göteborg.
Med sin tårta inspirerad av skogen och naturen, sin pralin med havtornsganache, en glassuppsättning i ”take-away”-format på en vanilj- och färskostglass samt bakelser med citron- och fläderkräm och blåbärskompott tog hon hem priset.
Juryn valde Hilma Strömberg för hennes djärva vision för framtiden och motiverar vidare att hon även lyckats bra med att balansera fyllig intensitet med subtil elegans.
– Det känns helt overkligt och jag ser så mycket fram emot mitt år som Årets konditor. Mitt vinnarkort tror jag var att jag fick till helheten, både smakerna och tekniken. Alldeles extra nöjd är jag över tårtan, där smakerna satt och jag fick till sockerdekorationerna perfekt. Jag är så stolt över det jag presterade i dag. Det känns helt och hållet ”jag” och att kunna vara på vad naturen bjuder är ett måste för att vi ens ska få en framtid, säger vinnaren i en kommentar.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.