Branschen förändras – sommelierutbildning moderniseras
Branschen har breddat sig från traditionella viner och Restaurangakademin ser att det finns ett behov av att även vara kunnig på naturviner och alkoholfritt. Därför uppdaterar de nu sin sommelierutbildning för att inkludera fler alternativ.
Ulrika Karlsson, som är kreativ ledare i dryck på Restaurangakademin, säger i en kommentar att en sommelier i dag behöver kunna arbeta med dryck i större sammanhang. Hon menar även att utbildningen nu kommer vara mer i fas med vad yrket kräver. Med uppdateringen inkluderar de även WSET-certifiering på nivå 2 och 3.
– Vi ser hur rollen som sommelier har förändrats. Dagens sommelier behöver inte bara kunna den traditionella vinvärlden utan också förstå hur man arbetar med dryck i ett större sammanhang, där till exempel naturvin, alkoholfritt, öl och destillat spelar en allt större roll. Vi har lyssnat på branschens behov och moderniserat utbildningen för att skapa en relevant och värdefull upplevelse för framtidens sommelierer, säger Ulrika Karlsson i en kommentar.