23948sdkhjf

Här tar expansionen fart för KFC

KFC har öppnat sin tredje restaurang på kort tid i Stockholmsregionen, med bland andra biträdande finansborgarrådet Anders Österberg på plats vid invigningen i Kista Galleria. 

Kentucky Fried Chicken, KFC, har under andra halvåret accelererat sin expansion i Stockholmsområdet.

I slutet av sommaren öppnade kycklingkedjan en restaurang i Nacka Forum. Det följdes i september av en ny restaurang i gallerian på Liljeholmstorget i södra Stockholm. I veckan var så tiden kommen för invigning i Kista Galleria.

Biträdande finansborgarrådet i Stockholms stad, Anders Österberg, fanns på plats när den amerikanska snabbmatskedjan på tisdagen öppnade dörrarna i den Citycon-ägda gallerian norr om Stockhlolm.

– I dag så togs ytterligare ett steg för att Kista Galleria ska ha Sveriges godaste food court – KFC öppnade. Ett otroligt välkommet tillskott till Kista och Järva, sa Anders Österberg.

För Kista Galleria är KFC ett nytillskott till gallerians restaurang- och caféutbud inom ramen för M.E.E.T. 

– Vår food court är mycket populär bland våra besökare som uppskattar att vi erbjuder ett 20-tal olika typer av restauranger och matupplevelser. Därför är vi extra glada att utöka utbudet ytterligare med KFC, då deras erbjudande ger ett spännande tillskott till M.E.E.T, sa Jesper Holmström, fastighetschef för Kista Galleria.

Det är redan klart att det också blir en fjärde ny KFC-restaurang i regionen på kort tid, avtal är tecknat för en enhet i handelsområdet Häggvik i Sollentuna.

KFC är en av världens största restaurangkedjor med över 30 000 restauranger. KFC ingår i koncernen Yum, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. 

I Sverige ägs franchiserättigheterna av Nordic Service Partners Holding AB (NSP). NSP Restaurant, som också är Nordens största franchisetagare för Burger King, säkrade i början av året ett lån på 340 miljoner kronor och ytterligare 90 miljoner kronor för investeringar i anläggningar.  Planen framåt för NSP är att öppna fem till snabbmatsrestauranger årligen i Sverige. 

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064