23948sdkhjf

Expansiva burgarkedjan Brödernas ansöker om rekonstruktion

De ekonomiska utmaningarna blev för mycket. Brödernas, som driver runt 70 burgarrestauranger, har i dag ansökt om företagsrekonstruktion.

Brödernas, inklusive Brödernas Group AB, har ansökt om företagsrekonstruktion. Restaurangkoncernen har haft ekonomiska bekymmer till följd av pandemi, inflation, stigande räntor och hyreshöjningar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Trots omfattande åtgärder för att möta dessa utmaningar, inklusive avyttringar av olönsamma restauranger, omförhandlingar av leverantörsavtal, effektivisering av bemanning och lansering av ett lojalitetsprogram, har den ekonomiska situationen tyvärr blivit ohållbar för oss, kommenterar Brödernas vd Richard Forsshéll.

Brödernas grundades 2017 och driver idag runt 70 restauranger över hela landet med cirka 500 anställda. Bolaget har expanderat kraftigt sedan starten. Men expansionen har haltat betänktligt under lågkonjunkturen. 

Rekonstruktionen genomförs under de kommande tre till sex månaderna, om tingsrätten godkänner ansökan. Under tiden kommer restaurangernas verksamhet att fortsätta som vanligt.

– Brödernas har en solid grund och ett starkt varumärke. Med rätt åtgärder ser jag goda möjligheter för koncernen att återfå sin styrka och fortsätta vara en viktig aktör på den svenska restaurangmarknaden, säger den föreslagna rekonstruktören Lars-Henrik Andersson på Cirio Advokatbyrå.

Konsolideringen i den expansiva hamburgarbranschen skördar allt fler offer. Samtidigt som jättarna McDonald's och Max fortsätter att öppna restauranger har andra kedjor fått allt stora problem. Bland annat har Bores och det svenska franchisebolaget för TGI Friday gått i konkurs och Phil's Burger varit rekonstruktion. Även Bastard Burgers har tvingasts stänga restauranger. Brödernas, som nu tvingats in rekonstruktion, är störst av de nya kedjorna. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047