23948sdkhjf

Konkurshotet avvärjt för Robin Delselius bageri – ”tacksam”

Efter flera förlängningar är Robin Delselius på väg ut ur rekonstruktionen med sitt bageri. 

Den prisbelönade bagaren Robin Delselius har sedan i december kämpat med att rädda två av sina bolag från konkurs. Under fredagen antog fordringsägarna rekonstruktionsplanen för hans bageri på Kvarnholmen.

– Jag är tacksam att leverantörer, myndigheter och tingsrätten ser och gör bedömningen att mitt bolag har livskraft och att vi gjort bra åtgärder under de sista nio månaderna, säger Robin Delselius till Nacka Värmdö Posten.

I december 2023 ansökte Robin Delselius om rekonstruktion för bageriet på Kvarnholmen samt för bageriet och konditoriet i Grisslinge. Bageriet på Kvarnholmen hade då skulder på cirka 8,4 miljoner, medan bageriet i Grisslinge hade skulder på 3,6 miljoner.

Sedan dess har Robin Delselius tre gånger begärt och fått förlängd företagsrekonstruktion beviljad av Nacka tingsrätt och Stockholms tingsrätt. Nu ser bageriet på Kvarnholmen, som bakar bröd åt alla hans butiker, ut att vara räddat. På fredagen godkände Stockholms tingrätt planen som rekonstruktören Lars Lundberg tagit fram för bageriet. 

– Beslutet i dag är dels att rekonstruktionsplanen antagits av berörda fordringsägare, dels att fastställa planen. Det innebär att rekonstruktionen formellt inte är avslutad men avslutas och upphör när beslutet vinner laga kraft om tre veckor. Då går bolaget ur rekonstruktionen, säger Lars Lundberg till NVP.

Framtiden för kvartersbageriet i Grisslinge är fortfarande osäker. Senare i oktober sker motsvarande möte för bageriet där Robin Delselius började hjälpa till som tolvåring. Systrarna Delselius i Grisslinge drevs då av hans mamma och moster. Hans morfar Jan Delselius var chefskonditor på NK-bageriet innan han startade eget familjebageri.

Robin Delselius har också kaféer på Södermalm samt i Enskede och Sickla. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062