23948sdkhjf

Fabrique ny kunglig hovleverantör

Fabriques grundare tror att utmärkelsen kommer att göra stor skillnad, framför allt för stenugnsbageriets verksamhet utomlands.

För fem år sedan fick Fabriques grundare Charlotta och David Zetterström ta emot Kungliga Patriotiska sällskapets näringslivsmedalj ur prins Carl Philips hand. Nu har stenugnsbageriet uppmärksammats igen av kungahuset. Denna gång av kung Carl XVI Gustaf som utsett Fabrique till kunglig hovleverantör.

Beskedet från Hovleverantörsföreningen damp ner i brevlådan under förra veckan, skriver Expressen.

– Vi läste det om och om igen. Det var så roligt. Och så var det i samband med kanelbullens dag och vädret var fint, säger Charlotta Zetterström till tidningen.

Med utmärkelsen följer att företagen får använda emblemet med, texten ”kunglig hovleverantör”, i sin marknadsföring. Fabrique planerar att sätta upp riksvapnet på alla butikers skyltfönster.

Charlotta och David Zetterström grundade Fabrique 2008 och företaget har i dag ett 20-tal enheter i Stockholm samt en växande antal butiker i London och New York. Paret har också breddat verksamheten inom ramen för moderbolaget Sockerkringlan AB som medgrundare till restauranger.

Charlotta Zetterström tror att utmärkelsen kommer göra stor skillnad för verksamheten utomlands.

– Det är så stort för oss, det kommer ge en tyngd i New York och London, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.039