23948sdkhjf

Fem nya etableringar klara för snabbväxande Mister York

Med nya avtal klara i Helsingborg, Sandviken, Kristianstad och Eskilstuna, kommer burgarkedjan våren 2025 upp i 24 restauranger. 

Uppstickarkedjan Mister York som grundades mitt under pandemin är just nu Sveriges snabbast växande burgerkedja. Expansionen fortsätter och under 2025 kommer kedjan att etablera sig på ett flertal nya platser runt om i landet. 

Det är klart sedan tidigare att det öppnar en ny restaurang i en befintlig lokal i centrala Helsingborg i december och att den satsningen följs av etableringar i Hyllinge utanför Helsingborg samt på trafikplats Tuna utanför Sandviken under våren 2025. 

Nu har kedjan också gjort klart med nya enheter i Kristianstad och Eskilstuna. 

Mister York har redan en enhet på Härlöv handelsplats väster om Kristianstad. Under 2025 tillkommer en restaurang lite längre söderut vid vägstoppet Vä. Där blir Mister York granne med McDonald's, Coop, Circle K, ChopChop och Nima Energy. 

Ett 20-årigt avtal med Skåneporten har tecknats.

– Det här läget är strategiskt rätt och stärker vår position som det självklara alternativet till de redan etablerade storaktörerna på snabbmatsmarknaden längs vägarna, säger Gustav Haglund, vd på Mister York, i en kommentar.

Mister York siktar på att öppna den nya restaurangen under våren 2025.

– Förutsatt att allt går enligt plan med bygglovet.

Företaget har också signerat ett hyresavtal för en ny restaurang i Skiftinge handelsområde, beläget längs E20 i Eskilstuna. Även där handlar det om ett 20-årigt avtal och etableringen uppges markera ett viktigt steg i företagets satsning på Mälardalsregionen.

– Skiftinge är en attraktiv och växande handelsplats, och vi ser stor potential i att etablera Mister York här.

Mister York har under sin snabba expansionsresa antingen tagit över befintliga lokaler, bland annat flera som tidigare tillhört Sibylla, eller byggt egna enheter enligt sitt koncept med ombyggda sjöfartscontainrar. Både vid vägstoppet Vä och i Skiftinge blir det containerenheter där även kedjans pick up-alternativ kommer att att erbjudas de bilburna gästerna.

Merparten av Mister Yorks för närvarande 19 restauranger återfinns på västkusten och i Skåne och Småland, men kedjan expanderar norrut och i nuläget finns den mest nordliga restaurangen i Birsta handelsområde i Sundsvall. Med de nya avtalen kommer Mister York upp i minst 24 restauranger.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079