23948sdkhjf

Pan-franskt när Collage slår upp dörrarna i 200-årigt hus

Det moderna brasseriet Collage är ett samarbete mellan Götaplatsgruppen och Park Lane med stjärnkocken Stefan Karlsson i spetsen.

Under de senaste 200 åren har Kochska huset i Götebrog varit hem för allt från cigarrfabrik till vinlager och glas- och porslinsbutik. Nu skrivs ett nytt kapitel i husets historia med Collage, ett brasserie av franskt snitt.

På torsdagen var det premiär för restaurang Collage. Dagen därpå slogs dörrarna upp till ytterligare en restaurangdel, den separata matbaren Studion by Collage, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i maj som Götaplatsgruppen och Park Lane presenterade sin gemensamma satsning i det 200 år gamla Kockska huset vid Domkyrkan i Göteborg, känt som ”Josephssonshuset” för göteborgarna.

– Det blir en folklig restaurang i ett oslagbart läge med ett spännande och trivsamt koncept som vi tror på, sa Bengt Linde, vd för Götaplatsgruppen, då.

Nu beskrivs den nya krogen som ett modernt brasserie med en själ som består av lika delar Paris, Manhattan och Göteborg. Bland annat serveras franska klassiker som sniglar, tartar och pâte à choux.

Menyn är satt av köksmästaren Liam Faggotter från Australien ihop med delägaren Stefan Karlsson, som är frontfigur för restaurangkoncernen Götaplatsgruppen med restauranger som Tavolo, Toso, Vinbaren, SK Mat och människor och Mr P i Göteborg 

– Det är samma som med Tavolo, det är pan-italienskt, Toso är pan-asiatiskt. Så det här är pan-franskt. Man kommer känna igen sig i smaker och ingredienser, men det är med vår tvist på det. Vi tar de delar vi gillar från Frankrike, tar dem till USA och sen till Sverige, säger Stefan Karlsson till G-P.

Restaurangen serverar både lunch och middag. Med Studion inkluderad finns det cirka 150 platser.

– Vi har en moderat prisbild, det ska vara en restaurang för alla åldrar och alla målgrupper, säger Daniel Brookes från Park Lane.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.315