23948sdkhjf

Sveriges bästa kvinnliga sommelier korad – “Mycket stolt“

Ellen Lindegren från Gondolen i Stockholm är vinnare av Lily Bollinger Award 2024.

Sveriges bästa kvinnliga sommelier finns till vardags på Gondolen i Stockholm. Ellen Lindegren är årets vinnare av Lily Bollinger Award. Därmed är hon också innehavare av Stålhästen-cykeln som symboliserar hur champagneänkan Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.

– Det känns helt fantastiskt att nu få ett kvitto på att det jobb jag lagt ned lönat sig. Jag hade en bra magkänsla innan tävlingen och gick all in på att bara vara mig själv. Det är fint att se att det uppskattades och jag är mycket stolt över min prestation, säger Ellen Lindegren i en kommentar.

Gondolens stolthet besegrade Malin Vallin från Köksbaren och Julia Engström, tidigare sommelierstudent på Vinkällan, i finalen. De tre tävlade i åtta olika teoretiska och praktiska moment. 

– Jag är otroligt imponerad av våra finalister som alla har visat att de verkligen kan leverera under press. Det var ett starkt startfält där alla tre ska vara stolta över sin prestation. Årets Lily Bollinger, Ellen Lindegren, utmärkte sig inom samtliga moment och det ska bli väldigt kul att följa hennes tävlingskarriär framåt, säger Tina Johansson, tävlingsledare Lily Bollinger Award.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064