23948sdkhjf

Ishotellets nya bar ska ta gästerna på rymdresa

In Orbit kallas konceptet som astronauten Christer Fuglesang varit med och skapat för baren på världsberömda Icehotel i Jukkasjärvi.

Icehotel fyller 35 år i vinter och firar bland annat med en nydesignad isbar som ska ta gästerna på en rymdresa. Designstudion Pinpin Studio har i samarbete med den första svensken i rymden, Christer Fuglesang, skapat nya Icebar. 

Konceptet har döpts till In Orbit och är inspirerat av Christer Fuglesangs resor till den internationella rymdstationen ISS.

– Vi bär alla en längtan att resa bortom det kända, att blicka mot stjärnorna och drömma om det oändliga. Därför känns det kul och givande att kunna bidra med min erfarenhet från mina rymdresor i skapandet av In Orbit, säger Christer Fuglesang.

När bygget, som snart påbörjas, är klart ska gästerna kunna uppleva livet som astronaut och ta del av olika delar av en spektakulär rymdresa, från uppskjutningen till utsikten över jorden från omloppsbanan och slutligen inflygningen över ISS. 

– För oss finns det självklara paralleller mellan naturen runt Icehotel, och rymden. Det karga landskapet, kylan, och känslan av att man är väldigt långt borta. Vi hoppas att vi ska kunna förmedla Fuglesangs upplevelser genom snön och isen på ett sätt som kan bli till nya upplevelser för alla besökare under lång tid framöver, säger Christian Strömqvist och Karl-Johan Ekeroth som driver Pinpin Studio.

Den 8 november invigs isbaren i den permanenta delen av Icehotel 365, med Christer Fuglesang som specialinbjuden gäst.

Den 13 december invigs den säsongsöppna delen av Icehotel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063