23948sdkhjf

Burger Kings stängning ”som en blixt från klar himmel”

Den snabba reträtten från småländska Ljungby tog näringslivschefen på sängen.

Burger King presenterade på försommaren en ny strategi för att stärka varumärkets synlighet i Sverige. Hur det arbetet går återstår att se. Mer påtagligt har dock varit att kedjan fortsätter att stänga restauranger. 

I somras öppnade Max i Burger Kings tidigare lokaler i Växjö. Det var den tionde gången som Max tagit över lokaler från den amerikanska burgarkedjan. 

Nu kommer nästa stängningsbesked. Burger King har gjort hastig reträtt i Lungby.

– Som en blixt från klar himmel, säger näringslivschefen Per-Åke Adolfsson till Smålänningen.

På söndagen kom det upp lappar. Dagen därpå var det nedmontering och på onsdagen fanns bara skalet kvar. Fyra dagar efter att den sista hamburgaren såldes har Smålänningen ännu inte lyckats få något svar från Burger King om skälet till stängningen. 

– Vi blev helt tagna på sängen. Jag har inte hört någonting om att det har gått dåligt, fortsätter Per-Åke Adolfsson.

Vad som nu händer med lokalen och fastigheten är oklart.

NSP Restaurant, som är Nordens största franchisetagare för Burger King och franchisetagare för KFC, säkrade i början av året ett lån på 340 miljoner kronor och ytterligare 90 miljoner kronor för investeringar i anläggningar. Det har satt ordentlig fart på expansionen för KFC medan det för burgarkedjans del bara planeras en ny restaurang under 2024. Burger King ska under hösten flytta in i McDonald's tidigare lokaler i centrala Halmstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047