23948sdkhjf

Rekordaffären om intet – 7-Elevens ägarbolag avisar budet

Affären mellan kanadensiska Alimentation Couche-Tard och japanska Seven & i Holdings, som äger närbutikskedjan 7-Eleven, blir inte av.

Det som såg ut att bli en rekordaffär blir inte av. 7-Elevens ägare, japanska Seven & i Holdings, har valt att avvisa uppköpsbudet värt nästan 39 miljarder dollar (motsvarande 396 miljarder kronor) från kanadensiska Alimentation Couche-Tard. Det framgår av ett uttalande, rapporterar Wall Street Journal.

Seven & i Holdings anser att budet vara för lågt, samt att det underskattar potentialen i bolaget. Därutöver anser man att budgivaren inte i tillräcklig utsträckning tagit itu med regleringsfrågor, inklusive en potentiell konkurrensutredning i USA.

Alimentation äger Circle-K med över tusentals närbutiker runt om i Nordamerika, Europa och Asien. Ett samgående med 7-Eleven hade resulterat i skapandet av världens största närbutikskedja.

Alimentations bud per aktie är på 14,86 dollar, med betalning i kontanter.

Seven & i Holdings-aktien svängde efter fredagens tillkännagivande och steg tidigt under handelssessionen för att sedan falla tillbaka. På eftermiddagen handlades aktien till 2 127 yen, motsvarande 14,88 dollar.

Artikeln är en del av vårt tema om Servicehandel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062