23948sdkhjf

Sex nya koncept breddar Gallerians restaurangutbud

Hälsosamt en röd tråd när Gallerian i Stockholm fortsätter att utvecklas som destination även för mat och dryck. 

Ta’ameya, Snack Bar, Asian Street Kitchen, Neotoki, Reload och Il Solito. Det är de sex koncept som i höst bidrar till det utökade matutbudet i Gallerian i Stockholm.

Enligt ett pressmeddelande är hälsosamt och vällagat en röd tråd bland nyheterna. 

Neotoki med sin asiatiska street food och Il Solito med italiensk touch öppnade redan i våras, följt av Ta’ameya i början av augusti. 

Ta’ameya finns sedan tidigare i Vasastan och på Södermalm.

– Vi är så taggade på att få öppna i Gallerian och kunna erbjuda magisk och nyttig mat lagad från grunden till bra pris för alla som är ute och shoppar eller sitter och sliter på jobbet, säger Erik Jakobsson, delägare på Ta’ameya som satsar på växtbaserad snabbmat med bland annat egyptisk falafel gjord på favabönor på menyn.

I början av september ansluter Snack Bar, som sedan tidigare finns i K25 i city och på Teatern i Ringen centrum på Södermalm. Kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal hämtar inspiration från det sydfranska köket och bidrar med mackor, sallader och signaturrätten kebab med kalvkött och sauce blanche. 

I Norra Vinterträdgården öppnar Asian Street Kitchen i slutet av oktober med ramen och burritos som hämtat influenser från Thailand, Japan, Korea och Vietnam. Samtidigt och i samma lokaler öppnar även Reload som sedan tidigare serverar bowls, smoothies och wraps vid Hötorget, Sveavägen och på Centralstationen i Stockholm.

– Vi är stolta över det breda restaurangutbudet här i Gallerian och glada över att det nu stärks ytterligare. De nya koncepten har något för alla smaker och vi tror att de kommer uppskattas mycket bland våra matintresserade besökare, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Gallerians matfestival Gallerian Food Park arrangeras för fjärde året i rad den 3-5 oktober. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046