23948sdkhjf

Eatgoods teknologi för fritering med varmluft testas av snabbmatskedja

Libanons ledande snabbmatskedja Malak Al Tawouk vill testa om det går att ersätta oljefritöser med varmluftsteknologi.

Ugnstillverkaren Eatgood har fått en order på en Lightfry-enhet från den libanesiska snabbmatskedjan Malak Al Tawouk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Malak Al Tawouk ska använda enheten för att utveckla ett nytt tillagningskoncept för bland annat kycklingbaserade rätter och pommes frites. Tanken är att utvärdera möjligheterna att ersätta oljefritöser med Lightfry cooking system.

Enheten levererades den 30 juli.

– Snabbmatskedjor har stora fördelar att vinna vid övergång till vår Air fry-teknologi och när de själva börjar använda Lightfry Cooking System i sin dagliga verksamhet förstår de på ett helt annat sätt den stora poängen med vår teknologi. Förutom att den erbjuder en betydligt mer hälsosam, säker och mer energieffektiv tillagning än traditionella fritöser, kan den även användas för att grilla, ångkoka och rosta mat med samma goda resultat, säger Henrik Önnermark, vd för Eatgood, i en kommentar.

Lightfry är ett nytt koncept för fritering. Enligt Eatgood gör avsaknaden av varm frityrolja att det nya systemet är betydligt säkrare att använda för kökspersonalen samtidigt som det inte uppstår något extra arbete i samband med att den använda oljan skall återvinnas eller destrueras.

Malak Al Tawouk har sin bas i Libanon där merparten av kedjans restauranger finns, men har etablerat sig i flera andra länder i såväl Mellanöstern som i övriga världen, däribland Frankrike och Kanada.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.333