23948sdkhjf

McDonald's lämnar och öppnar nytt i Kalmar

McDonald's på köpcentrumet Baronen i Kalmar lägger ner.

Det har varit en tuff vår för restaurangbranschen i Kalmar när ett antal restauranger har behövt stänga igen dörrarna för gott och vissa har återkommit trots motgångar. Bastard Burgers, Pinchos och Shady Burgers är några av de som lämnat Kalmar.

Samtidigt har nygamla och nya restauranger tillkommit i staden. Texas Longhorn, som försattes i konkurs i november, har fått nytt liv och nyligen öppnade Brisket & Friends upp dörrarna till sin sjätte restaurang.

Men nu tvingas ännu en lämna innerstan. Den här gången är det hamburgerjätten McDonald's som efter 30 år stänger på köpcentrumet Baronen i början av nästa år. För Barometern förklarar Henrik Nerell, pressansvarig, att nedstängningen inte beror på dålig försäljning.

– Den har gått bra, om den hade gått dåligt hade vi stängt den för länge sedan. Nu var det ett lätt beslut, eftersom vi har ett läge där vi har en ny modern restaurang som snart ska öppnas och vi kommer att fortsätta att satsa på restaurangen på Giraffen.

Den McDonald's som snart ska öppna tar över Jureskogs lokaler vid Rasta. Totalt behövs ett 50-tal nya medarbetare till den nya restaurangen och personalen som behöver lämna McDonald's på Baronen kommer erbjudas jobb vid den nya restaurangen.

– Efter vi tagit över Jureskogs gamla lokaler har vi ett läge till i Kalmar med en modern restaurang med drive-through. Restaurangen i Baronen är behov av stora investeringar för att uppnå den standard vi vill erbjuda kunderna och vår bedömning är att investeringarna inte kommer betala sig, säger presschefen Henrik Nerell.

McDonald's har stängt över 30 centrumrestauranger de senaste åren. En av anledningarna beror på dåliga kundflöden och att fler personer inte köper lunch längre utan tar med sig mat.

– I många städer flyttar handeln från centrala delar, vilket jag inte kan svara på varför. För vår del handlar det om att vara där gästerna finns och när det händer anpassar vi oss till verkligheten, säger Henrik Nerell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063