23948sdkhjf

Två nya KFC när franchisebolaget säkrat lån till stor expansion

Franchisetagaren bakom KFC och ett stort antal Burger King-restauranger storsatsar med lånade pengar. I höst anländer kycklingjätten både till Kista Galleria och Liljeholmstorget i Stockholm. 

Restaurangbolaget NSP Restaurant, som är Nordens största franchisetagare för Burger King och franchisetagare för KFC, säkrade nyligen ett lån på 340 miljoner kronor och ytterligare 90 miljoner kronor för investeringar i anläggningar.

Pengarna ska möjliggöra en expansion i Sverige och Danmark, som hittills inte gått i den takt som NSP annonserade för fem år sedan då målet var 50 nya KFC-restauranger inom fem år. 

I veckan blev det offentligt att kycklingskedjans nya satsning i höst inleds med nya restauranger både i gallerian på Liljeholmstorget i södra Stockholm och Kista Galleria i norra Stockholm. Båda galleriorna drivs av Citycon. 

Tillsammans med thailändska restaurangen Ding Thai tar Kentucky Fried Chicken plats i Kista Gallerias foodcourt M.E.E.T.

– Vi vet att KFC är efterlängtat i Kista. De som tidigare har tagit sig härifrån till våra andra restauranger i Stockholm får nu en betydligt kortare sträcka, säger Jesper Hollstrand, marknadschef för KFC Sverige.

NSP planerar att under 2024 öppna totalt sex KFC restauranger – varav fyra i Stockholmsområdet – samt en Burger King restaurang i Halmstad. Därefter är avsikten att öppna fem till sju snabbmatsrestauranger årligen.

– Vi söker kontinuerligt efter attraktiva lägen och den nya finansieringen gör NSP till en strategisk och trygg finansiell partner, säger NSP:s vd Johan Persson i en kommentar.

Lånet kommer från investmentbolaget Avenue Europe.

– Vi ser fram emot att kunna stödja NSP i deras nya tillväxtfas. Denna investering är förenlig med vår strategi att tillhandahålla seniora säkrade lån till högkvalitativa företag med starka marknadspositioner,  kommenterar Jon Ford som är ansvarig för Avenue Europe.

Vid årets slut räknar NSP med att ha totalt 24 KFC-restauranger, samtliga i Sverige, och totalt 66 Burger King-restauranger i Sverige och Danmark.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079