23948sdkhjf

Norska Egon-kedjan krymper i Sverige

Den stora norska restaurangkedjan Egon krymper i Sverige. Restaurangen i Sollentuna centrum har stängt. Kvar är nu bara tre svenska Egon-restauranger.

Sista öppningsdagen för Egon i Sollentuna var den 12 maj, enligt restaurangens Facebooksida.

Egons ambition har varit att fylla tomrummet mellan fast food och finkrog. Mattias Bernståle har varit köksmästare på den nu stängda restaurangen i Sollentuna centrum. Han menar att det är svårt att konkurrera när man lagar maten från grunden. 

– Det har varit hyfsat med folk till lunch och middag, men inte timmarna däremellan. Och så har vi tagit lite mer för än lunch än många andra, vi har gjort allt från grunden här, och då är det lite svårt att konkurrera med till exempel snabbmatskedjorna, säger Mattias Bernståle till tidningen Mitt i.

Egon grundades 1984. Kedjan har ett 40-tal restauranger runt om i Norge och sitt huvudkontor i Trondheim. 

Den första restaurangen på svensk mark öppnade 2015 på Mall of Scandinavia i Solna. Några år senare presenterades en ambitiös expansionsplan, men den svenska verksamheten lyfte aldrig. Efter stängningen i Sollentuna finns nu bara tre Egon-restauranger kvar i Sverige. Förutom den i Westfield Mall of Scandinavia finns kedjan kvar även i Uppsala och Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069