23948sdkhjf

AG bland världens tio bästa köttrestauranger – ”Enorm laginsats”

AG rankas på nionde plats av guiden The World's 101 Best Steak Restaurants. Etta är en restaurang i Argentina.

”Ett paradis för köttälskare som blandar oklanderligt svenskt hantverk med en klassisk steakhouse-vibe.” Så beskrivs restaurang AG i Stockholm av den globala restaurangguide som varje år rankar världens bästa köttrestauranger. AG har i år tagit sig in på listans nionde plats.

16 personer genomför över 800 restaurangbesök för att enas om topplistan. Rankingen sker bland annat utifrån kvalitet och urval på köttet, service- och kunskapsnivå hos personalen, vinlista och inredningsdesign. 

– Det finns ingen restaurangguide i världen som betyder så mycket för oss som The World's 101 Best Steak Restaurants. Placeringen topp tio är en helt enorm laginsats av hela personalen. Från köttmästare, kockar och serveringspersonal till vår chefssommelier bakom vinlistan. Nu ska vi fira ordentligt men även slipa knivarna ytterligare så att vi placerar oss ännu högre upp nästa år, säger krögaren Johan Jureskog på AG i ett uttalande.

Menyn på AG innehåller upp till fyrtio olika sorters nötkött som graderas enligt ett eget system utifrån smakintensitet, mörhet och marmorering. Systemet bygger bland annat på djurets ras, ålder, levnadssätt och föda. Restaurangen har både en köttsommelier i matsalen samt en heltidsanställd köttmästare som löpande hanterar hängmörningen av över fyra ton kött.

Här är köttrestaurangernas tio-i-topp enligt guiden The Worlds 101 Best Steak Restaurants:

  1. Parrilla Don Julio, Argentina
  2. Bodega El Capricho, Spanien
  3. Margaret, Australien
  4. Cote, USA
  5. Carcasse, Belgien
  6. I due Cippi, Italien
  7. Laia Erretegia, Spanien
  8. Rockpool Bar & Grill, Australien
  9. AG, Sverige
  10. Cut at 45 Park Lane, Storbritannien
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.051