Fyra streetfood-kök i Solnas nya mathall
Fyra streetfoodkoncept tar plats i Smedens Mathall. Fugazi, Way Cup, Wurst Case Scenario och Han Bao – Hon Bao är restaurangerna som ska dela på 900 kvadratmeter i en industriell lokal i Solna Business Park.
De fyra koncepten:
- Italiensk-amerikanska Fugazi serverar pasta, pizzaslices och grab’n go-vänliga italienska subs.
- Det hållbara kaféet Way Cup bidrar med sallader, smörgåsar, smoothies och en stor förkärlek till vegetariska rätter.
- Wurst Case Scenario serverar po' boys och premium hot dogs med toppings.
- Han Bao – Hon Bao erbjuder asiatisk rätter som bao buns, nudelrätter och ramensoppor.
– Med Smedens Mathall vill vi fylla en lucka i restaurangutbudet för både företag och privatpersoner i Solna och Sundbyberg. Genom ett brett utbud av högkvalitativ mat och dryck till bra pris i en härlig lokal skapar vi en eventarena likväl en matdestination för hela Stockholm, säger Michael Bühring, vd på Nordrest.
Den 9 maj är det premiär. Inledningsvis med öppet dagtid och från mitten av augusti även kvällstid på lördagar. Ambitionen att skapa en plats där allt är möjligt, från frukost, luncher och middagar till DJ’s och livemusik, fester och företagsarrangemang.
För Nordrest är Smedens Mathall bara en av flera aktuella satsningar. I mars blev det klart att koncernen den 1 juni tar över lunchrestaurangerna under varumärket Pocket från stjärnkrögaren Pontus Frithiof och april blev Nordrest huvudägare i Dinners Restauranger.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.