Kebabkampen hårdnar – Le Kebabs fjärde enhet öppnar vid Stureplan
Kebaben är het värre. Amir Kheirmand och hans Schysst käk regerar i svenskarnas hem och ute på stan ökar konkurrensen mellan flera växande kebabkedjor.
Tyska German Döner Kebab siktar på att nå 40 enheter i Sverige inom sju år och Gafur Acaralp, grundare av expansiva Mangal bbq, lanserar i mars nya konceptet By Döner. Sociala medier-profilen Jiray Seropian, även känd som "kebabkungen", driver numera också tre restauranger i Stockholm.
Le Kebab är ytterligare en växande kedja med stora planer.
Bröderna Mario och Charbel Hammo har sedan tidigare restauranger på Upplandsgatan och Rosenlundsgatan i Stockholm samt Landsvägen i´Sundbyberg. Den 23 februari öppnar den fjärde enheten på Birger Jarlsgatan, några stenkast från Stureplan i centrala Stockholm.
Fokus under detta år ligger på fortsatt expansion i huvudstaden, men tanken är att nästa år ta Le Kebab till övriga landet. Brödernas uttalade mål har varit att öppna ett 20-tal restauranger inom de närmaste åren.
Måttot är högklassig kebab för hela familjen med bröden bakade för hand och såserna gjorda från grunden. Restaurangen erbjuder också gröna och hälsosamma alternativ.