Kebabkampen hårdnar – Le Kebabs fjärde enhet öppnar vid Stureplan
Kebaben är het värre. Amir Kheirmand och hans Schysst käk regerar i svenskarnas hem och ute på stan ökar konkurrensen mellan flera växande kebabkedjor.
Tyska German Döner Kebab siktar på att nå 40 enheter i Sverige inom sju år och Gafur Acaralp, grundare av expansiva Mangal bbq, lanserar i mars nya konceptet By Döner. Sociala medier-profilen Jiray Seropian, även känd som "kebabkungen", driver numera också tre restauranger i Stockholm.
Le Kebab är ytterligare en växande kedja med stora planer.
Bröderna Mario och Charbel Hammo har sedan tidigare restauranger på Upplandsgatan och Rosenlundsgatan i Stockholm samt Landsvägen i´Sundbyberg. Den 23 februari öppnar den fjärde enheten på Birger Jarlsgatan, några stenkast från Stureplan i centrala Stockholm.
Fokus under detta år ligger på fortsatt expansion i huvudstaden, men tanken är att nästa år ta Le Kebab till övriga landet. Brödernas uttalade mål har varit att öppna ett 20-tal restauranger inom de närmaste åren.
Måttot är högklassig kebab för hela familjen med bröden bakade för hand och såserna gjorda från grunden. Restaurangen erbjuder också gröna och hälsosamma alternativ.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.