Kalf & Hansen prisas för sin ekologiska mat
Kalf & Hansen, som har två krav-certfierade restauranger i Stockholm, beskrivs som pionjärer och inspiratörer när det gäller ekologi och hållbarhet efter att ha vunnit Kravs pris 360 grader Lighthouse.
– Vi är så stolta att vi får ett sådant här pris. Vi delar det med vår personal och våra råvaruproducenter, som gör det möjligt för oss att jobba med det vi älskar. Vi vet hur producenterna kämpar nu under pandemin för att få det att funka. Det här är ett superlagarbete, inget man gör själv, säger Fabian Kalf-Hansen, delägare i snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen.
Kravs affärsområdeschef för livsmedel, Cecilia Lenbäck, säger så här om vinnarna:
– Kalf & Hansen arbetar ständigt med utveckling, de månar om och lyfter sina leverantörer, samarbeten är en viktig del i deras verksamhet och de är goda föredömen på många vis. Trots rådande pandemi så ger de inte upp, de vågar satsa, de hittar nya sätt att servera sin mat och framför allt så står de för sin filosofi och tror på den väg de gör till 100 procent. Branschen skulle behöva fler som Rune och Fabian.