Imponerande balans på vinnande macka
Södermalms hembrännare heter mackan, skapad av Gabriel Olsson, som segrade i Mack-SM. Bagaren och konditorn skapade enligt juryn en macka med imponerande balans bland annat genom att använda överblivna råvaror från fyllningen till att smaksätta brödet.
Gabriel Olsson tävlade även förra året, och kom då trea. Den är gången tog han hem första pris med en macka med följande komponenter: Linsfalafel på Gotlandslinser, hummus gjord på rostad sparris och lök, mjölksyrad romanesco, honungsbakade morötter och konfiterad lök. Allt ovanpå ett stenugnsbakat korn- och svedjerågsbröd.
– Jag är jätteglad, det här känns verkligen som en revansch från förra året och ett kvitto på att jag utvecklats. Jag tog till mig från juryns feedback förra året och vågade utveckla mina smaker ännu mer, säger Gabriel Olsson, vinnare av Mack-SM 2020.
Tvåa blev Eva Stoltz Olsson med sin macka Naturen på en Sur en, och tre Veronica Vikström och Pimpinella.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.