Digital kunskapsbank om hygien i restauranger
I vissa branscher är hygienen extra viktig. Särskilt i coronatider. Därför har Tork, som säljer hygienprodukter, lanserat en webbaserad kunskapsbank som erbjuder verktyg och råd för tryggare arbetsplatser.
Informationen ska säkerställa drift, hygienrutiner och trygghetsprogram för anställda i enlighet med internationella riktlinjer från bland annat Världshälsoorganisationen (WHO). Här finns också råd, verktyg och protokoll för handhygien, personlig hygien och ytrengöring.
Plattformen Trygg på jobbet utökas nu till att inkludera fler branscher utöver vården, inklusive en del som är riktad till personal inom restauranger och storkök. Den innehåller bland annat följande information:
- Råd till köks- och restaurangpersonal kring personlig hygien
- Rekommendationer för korrekt rengöring och sanering av ytor för att minska spridningen av patogener
- Rekommendationer kring placering av dispensrar för att stärka korrekt hygienpraxis och protokoll på restauranger.