35 restauranger i upprop för #vartannatbord
35 restauranger i den hårt prövade restaurangbranschen har gått samman i uppropet #vartannatbord. Detta för att skydda sina gäster från smittspridning.
– Vår bransch kan inte jobba hemma och om det inte sker en förändring saknar vi snart arbete helt. Samtidigt är det givetvis viktigt att våra restauranger bemöter gästernas oro och tar ansvar i spridningen av coronaviruset. Därför går vi nu samman och bokar vartannat bord för att göra restaurangbesöken säkrare genom större avstånd mellan gästerna, säger Magnus Bergh på restaurang Folkparken som är en av initiativtagarna till uppropet.
Folkparken har på en vecka tappat 50-90 procent av bokningarna och restaurangerrna gapar tomma. Krogen har därför också startat konceptet Hemmat. Gästerna kan beställa mat online och hämta maten när det passar.
Även hos resten av restaurangbranschen rasar intäkterna. Många krogar har redan tvingats stänga tillfälligt eller för gott, UC beräknar att krogkonkurserna kommer att öka med 57 procent i mars. I tisdags gick regeringen och Folkhälsoinstitutet ut med att endast bordsservering nu är tillåten på restauranger.
Initiativtagarna bjuder nu in samtliga svenska krogar att ansluta sig till #vartannatbord
Här är restaurangerna som redan nu deltar i uppropet:
- Agaton
- Akkurat
- Basta Urban Italian
- Bistro Rolf de Maré
- Boqueria Stockholm
- Boqueria Åre
- Eat Market
- FnB Market
- Folkparken
- Grekiska grill & bar
- Il Forno italiano
- Il Molo
- Koh Phangan
- Köttmästarn
- Lebanon Meza Lounge
- Lundgrens Garage
- Moon Thai Kitchen
- Nytorget 6
- Orkidé
- Pelikan
- Piren
- Pong Asian
- Pong Buffet
- Pyttirian
- Regeringsgatan 21
- Restaurang Grill
- Ryas Kök
- Stockholm Fisk
- Stories
- Torsgatan
- Tures
- Tzatziki
- Vetekatten
- Waipo
- Wedholms Fisk