23948sdkhjf

57-procentig ökning av konkurser i mars

1,8 bolag inom hotell- och restaurangbranschen väntas gå omkull varje dag.

Att hotell- och restaurangbranschen drabbats oerhört hårt av coronapandemin råder det ingen tvekan om. Nu presenterar Upplysningscentralen, UC, dystra siffror som ytterligare understryker krisläget.

Med anledning av det extraordinära läget har UC tagit fram extra konkursstatistik, baserad på inkomna konkurser under den 1-20 mars 2020, som visar att konkurserna väntas öka med 57 procent under mars månad jämfört med samma period förra året.

– Det här är små företag med intäktsbortfall på 70 procent eller mer, låga marginaler och låga buffertar redan innan. Det kommer att bli en förödande utslagning i branschen, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

I reella tal väntas 1,8 bolag per dag att gå i konkurs, jämfört med 1,1 bolag under mars 2019. Statistiken är en uppskattning på den fortsatta konkursutvecklingen inom hotell- och restaurangbranschen baserat på hur takten ser ut just nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094