Menupay permitterar 60 procent av personalen
Det exceptionella läget tvingar Menupay att permittera 60 procent av de anställda från och med i dag, onsdag. Antalet kan komma att ökas, meddelar företaget i ett pressmeddelande.
– Vi fortsätter att vara beredda att hjälpa våra restaurangpartners och företag med takeaway- och bageriprodukter, men behovet av marknadsföring, nya avtal och traditionell kundvård är begränsat just nu. Därför har vi valt att återlämna en stor del av personalen för att minska våra kostnader, säger vd Kim Lykke Sommer.
Menupay, som i Sverige är noterat på Spotlight, har valt att använda den danska regeringens erbjudande om lönekompensation i enlighet med "trepartsavtalet om tillfällig lönekompensation för anställda på den privata arbetsmarknaden".
Menupay är ett appbaserat restaurangprogram för anställda i företag som slutit avtal med företaget. Menupay ger användarna rabatt på mer än 650 kaféer, restauranger och barer, främst i Köpenhamnsområdet, men även i Malmö och Lund där appen lanserades för ett år sedan.