EM-silver för Svenska konditorlandslaget
Svenska konditorlandslaget lyckades inte försvara fjolårets guld i European Pastry Cup i Paris, men insatsen räckte till en silvermedalj. Det var också tillräckligt för att kvalificera sig till nästa års VM i Lyon, Coupe du Monde de la Pâtisserie, där Sverige förra året slutade tolva.
Det svenska laget kunde även trösta sig med en särskild utmärkelse för bästa arbete i köket med ett genomgående ekologiskt tänk.
Svenska konditorlandslaget leds av Jesper Johansson, Werners Gourmetservice. Pia Cedvall, Vete-Katten i Stockholm, och Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers i Göteborg, ingår också i laget. Deras tävlingsuppgift bestod av en tallriksserverad chokladdessert, en fatserverad glasstårta (frozen fruit dessert) en chokladskulptur och en sockerskulptur.
Årets segrare i European Pastry Cup blev Schweiz. European Pastry Cup är även en kvaltävling för Europaregionen till World Pastry Cup, eller Coupe du Monde de la Patisserie, som avgörs i Lyon i januari 2021.