23948sdkhjf

Svensk kock ny nordisk mästare

Sverige har en ny nordisk mästare i matlagning. Henric Herbertsson från SK Mat & Människor och i Göteborg segrade när Nordiska mästerskapen avgjordes i Reykjavik den 1 juni.

– Det gick jättebra, jag hade en bra magkänsla genom hela tävlingen och det var väldigt roligt att vinna, säger Henric Herbertsson.

Den årliga tävlingen arrangeras av Nordiska kockars förening. Henric Herbertsson representerade Sverige via Svenska kocklandslaget där han är medlem sedan 2018. Här är hans vinnarmeny:

  • Förrätt: Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
  • Varmrätt: Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
  • Dessert: Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062