Matsalsnestor firar jämnt
Uno Hedman har förutom ett långt yrkesliv i matsalen och som krögare varit med och startat Restauranghögskolan i Grythyttan och är en mycket aktad lärare och förebild.
Uno Hedman arbetade med Tore Wretman i 25 år på Riche och Teatergrillen. Han började som kockelev och slutade som källarmästare.
Han har tilldelats åtskilliga utmärkelser bland annat Gastronomiska Akademiens guldmedalj och blivit "Årets Werner".
Därtill är han författare av läromedel i Serveringskunskap och medförfattare tillsammans med Gösta Norden i boken Välkommen till bords: Om uteätandets historia.
En längre intervju kommer i R&S nummer 5/2018. Där berättar han bland annat att han lagar sin frukost och middag dagligen, men äter lunchen ute. En nyckel till att ha hälsan och ett långt liv är att vara mycket aktsam med alkoholkonsumtion. Dock njuter han av ett glas champagne så gott som dagligen.