Årets Fjällkock korad
25 september korades Magnus Åkerström till Årets Fjällkock på Åre på restaurang och-hotellskolan. Han gick segrande ur striden i en final med fyra kockar och på en tävlingstid om 75 minuter. Även silvermedaljen gick till Stadshuskällaren genom köksmästare Magnus Santesson.
Vann gjorde Magnus Åkerström med en rätt bestående av renytterfilé från Jillie ren som steks härligt med krossade enbär och timjan och avslutas med en skvätt granskottsolja. Jordärtskockskräm smaksatt med Ovikens Blenda, knaprig & syrlig jordärtskocka, bevarade granskott, timjans-myltade hjortron, krispig svart trumpetsvamp samt enbärssky smaksatt med rödbeta och timjan.
Det är inte första gången Magnus Åkerström deltar i tävlingssammanhang och han utsågs även till Årets unga kock 2017.
Tävlingen Årets Fjällkocks syfte är att främja fjällmat och regionala råvaror från Norrland.