23948sdkhjf

Skördemiddag på hotell

Fler takodlingar väntar för hotellkedjan efter satsningen på Clarion Hotel Post i Göteborg.

På Clarion Hotel Post, som var först ut i satsningen, erbjuds nu skörden till hotell- och restauranggäster i en meny framtagen av Marcus Samuelsson som går under benämningen Harvest Dinner.

Nu väntar fler takodlingar för hotellkedjan och nästa på tur står Clarion Hotel The Hub som öppnar i Oslo den 1 mars nästa år. Den odlingen om hundra kvadratmeter ska skötas av bonden Andreas Capjon.

- Vi blir mer medvetna om vad vi stoppar i oss och hur maten har transporterats. För oss känns det naturligt att ständigt utmana oss själva eftersom vi önskar ligga i framkant när det kommer till hållbarhet och miljö. Med en takodling kan våra restauranggäster göra klimatsmarta val på menyn och avnjuta närodlade grödor. Takodlingen gör det även möjligt för oss att ta bättre hand om vårt matavfall, säger Martin Wiholm, food & beverage Manager på Clarion Hotel Post.

Odlingen Urban Garden anlades på Clarion Hotel Post under 2017 och sköts av stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062