23948sdkhjf

Saknad apa dök upp på McDonalds

Strax efter lunch på onsdagen försvann en Goeldis-apa från sin konst-regnskogen på vetenskapscentrumet Universeum i Göteborg. Apan dök sedan upp på McDonalds i Frölunda

Strax efter lunch på onsdagen försvann en Goeldis-apa från den artificiella regnskog den bor i på vetenskapscentrumet Universeum i Göteborg.       

Polisen befarade initialt att den exotiska apan kunde ha förts ut ur landet. Men riktigt så långt hade den inte kommit, skulle det visa sig. Sent på kvällen kom nya tips in till polisen. Apan befann sig på McDonalds i Frölunda skriver Metro. Vid 22.40 fick polisen ett samtal om att apan setts på en snabbmatsrestaurang i Frölunda, sju kilometer därifrån. Apan säkrades därefter.                                           

– Vi vet att det är den och kommer att  undersöka att allt står rätt till med  den, säger Charlotte Mansfield vid Universeum till SVT Nyheter.                                                Goeldisapor återfinns vanligen i Sydamerika och kan bli 23 cm långa enligt Text.tv.

Den Goeldisapa som under onsdagen försvann från Universeum hittades sent under gårdagskvällen på McDonalds i Västra Frölunda, Göteborg. Apan hämtades av Universeums personal och är nu åter på science centret.

https://www.universeum.se/nyheter/stulen-goeldisapa-aterfunnen/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063