Krogen som bränner själv
Jimmy Nygren och Kalle Ottosson som står bakom krogen Två Små Svin i Årsta i Stockholm har startat ett småskaligt destilleri och ska bland annat ta fram anrika Årstabrännvin, skriver tidningen Mitt i Söderort.
Krögarduon har kommit över ett recept till det särskilda lokala brännvinet som är kryddat med saffran och pomerans.
Ambitionen med destilleriet, som har en kapacitet om max 50 liter åt gången, är att ta fram olika sorter som passar till olika slags mat, inte nödvändigtvis det som serveras på den egna krogen.
– Vi är båda kockar och vi tar fram smaker på samma sätt som när vi lagar mat. Vi vill inte göra ett ”Två små svin-brännvin”, vi vill göra en massa sorter. Vi kanske tar fram ett brännvin som passar specifikt till leverpastej eller en sort bara till ett särskilt event, säger Jimmy Nygren till tidningen.
Destilleriet ligger ett stenkast från krogen vid Årsta torg i södra Stockholm.