23948sdkhjf

32 kockar vidare i Årets Kock

Här är kockarna som tävlar i kvalificeringstävlingen i SM i professionell matlagning i juni.

Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.

Endast en av de tävlande är kvinna och det är Marie Skogström från Mat & Vin Slottsparken i Malmö.

Från kvalificeringstävlingen går sedan åtta kockar vidare till final i Stockholm den 28 till 29 september 2018.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018:

Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
Sanny Lind, Krubb, Stockholm
Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
Sonny Tapper, Ichi, Stockholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078