De kommer till matvecka i Stockholm
5 till 10 juni äger Smaka på Stockholm rum och ett gäng välrenommerade kockar kommer till evenemanget för matlagning, kockdueller och samtal. EAT Stockholm Food Forum och Smaka på Stockholm bjuder 10 juni in 16 kockar från bland annat Nya Zeeland, Indien, Egypten och Peru. Samtliga är en del av Chef’s Manifesto, kockar i 38 länder som aktivt stödjer FN:s 17 Globala mål.
Till evenemangen och den internationella konferensen Sweden Food Tech The Big Meet som äger rum 7 till 8 juni och EAT Stockholm Food Forum 11 till 12 juni kommer bland andra Gunhild Stordalen från EAT Forum, Mitchell Davis från James Beard Foundation, Paul Newnham från FN:s World Food Program, Robert Fallon från Sunnylands samt Johan Jörgensen från Sweden Food Tech.
– Målet för alla evenemangen är att skapa en hållbar och bättre värld utifrån vad och hur vi äter. Som en av världens största matfestivaler skapar Smaka på Stockholm en naturlig mötesplats för kockar, experter och allmänheten. Det vill vi naturligtvis utnyttja för att lyfta frågor och hitta långsiktiga lösningar, säger Anders Sewerin som driver Smaka på Stockholm.
Konferensen Sweden Foodtech Big Meet handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och en del av konferensen byggs upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Deltar gör företag med innovationer kring allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.