23948sdkhjf

Sommelier-mästaren från Göteborg

Egna krav på sig själv är utvecklande, menar Emma Ziemann som nyligen kammade hem SM i Sommellerie. Möt henne i Prata Mat.

Hör RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Emma Ziemann i Prata Mat här.

Emma Ziemann, segrade i sitt andra svenska mästerskap på kortare tid än et tår.

I höstas vann hon RS-tävlingen Årets Servitör och den 6 maj tog hon hem segern i sin första final i SM i Sommellerie. Bara för sex veckor sedan tävlade hon i de Nordiska Mästerskapen i Herning.

Prata Mat möter henne runt midnatt på vinkällaren Grappe där hon firat och firats, och kopplat av i några timmar.

– Jag viste att det hade gått bra, men jag visste också att jag gjort en del missar, säger Emma Ziemann som deltog i SM för femte gången och är hovmästare på Thörnströms Kök i Göteborg.

– Att tävla är en jobbig och stressig upplevelse, men det ger enorm kick.

Genom finalplatsen i SM är hon medlem i Svenska Sommelierlandslaget med tillgång till coachen Sören Polonius.

– Nästa mål är de Nordiska Mästerskapen i höst, som jag kommer att träna inför i sommar. Jag tar ett steg i taget. Går det bra där stänger jag inga dörrar förr större tävlingar. Men jag sneglar inte längre fram än det just nu.

Hör vad som krävs för att träna inför och tävla i sommellerie i avsnitt 219 på Prata Mat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078