Ekorestaurang prisad
Under mässan GastroNords tredje dag tilldelades Kalf & hansen i Stockholm priset 100% Cirkulärt.
Priset, som delades ut för andra året, fick restaurangkonceptet för att de arbetar för att de arbetar för att minska miljöpåverkan och utveckla nya resurssnåla driftsupplägg.
Motiveringen till priset lyder;
”Närmare 100% ekologiskt och närmare 0% svinn. Siffrorna säger egentligen mer än ord – och årets mottagare har verkligen koll på hela flödet från råvara till avfall. Man arbetar på ett medvetet sätt för att applicera företagets miljöfilosofi och åtaganden i alla led – från personalens kläder, över kökets energiförbrukning och transporter, till att genom både via sociala medier och inne på restaurangen visa sina gäster att ett cirkulärtänk är en integrerad och omistlig del av företagets kärna.”
Priset är instiftat av White Guide på initiativ av Stockholm Gas. I juryn sitter representanter från White Guide samt partners och intressenter från Coest, GastroNord, Hörselskadades Riksförbund i Stockholm, Karma, KRAV och Stockholm Gas.