Finaldags - Han representerar Skandinavien och Baltikum
Anton Husa som till vardags arbetar på Upper House Dining i Göteborg och representerar Skandinavien och Baltikum i finaltävlingarna som äger rum Milano 11 till 13 maj.
Där möter han 21 andra talanger och tävlar om att utses till världens bästa unga kock. Anton Husas mentor inför finalen är den finske mästerkocken Henri Alen från Restaurang Finnjävel, Muru, Pastis och Bystro.
Finalen i Milano är kulmen för Milan Food Week, ett veckolångt event som ska presentera staden, som Italiens huvudstad för mat.
– Det känns fantastiskt! Helt otroligt! Min strategi? Jag är estetiskt lagd och älskar att arbeta med färg och form även när det kommer till matlagning. Och i dag gjorde jag detta i kombination med mina favoritråvaror. Det var nervöst, men min styrka är också mitt lugn vilket höll mig fokuse- rad under hela tävlingsmomentet. Jag vill ständigt utvecklas och utmanas och att vara finalist i S. Pellegrino Young Chef är en otrolig ära, sa en glad Anton Husa i en kommentar.
Han segrade i regionfinalen på Fotografiska i Stockholm med rätten ”torsk med purjolökfjäll” bestående av karamelliserad selleri, fylld lök med rökt dillemulsion serverad med torsk med lökskum, torkad lav och vattenkrasse.