Så gick det för Svenska Konditorlandslaget
Likt bagarlandslaget kvalade Svenska Konditorlandslaget in på en andra plats i Nordic Pastry Cup – nordiska mästerskapen i konditori – som ägde rum i danska Herning på måndagen.
Vann gjorde Danmark och trea kom Norge.
Tävlingsmomenten bestod av under 9 timmar, plus 1 timme dagen innan för förberedelser, ta fram en tårta, glasstårta, tallriksdessert och en minst 1 meter hög chokladskulptur. Temat var sport och landslaget valde konståkning och förutom chokladskulpturen pryddes färskostglassen med en skridsko som tillverkats i socker.
-Smakmässigt har vi satsat på en stor variation där vi blandat smaker som svarta vinbär, gräddfil, hallon, åkerbär, mynta, yuzu och bergamott, säger lagledare Gustaf Mabrouk i en kommentar.
För Sverige tävlade Emelie Karlén från Dessert & Choklad i Stockholm och Minna Lindegård från Lillebrors Bageri, Stockholm. Lagledare var Gustaf Mabrouk från Sthlm Bean to Bar och därtill deltog eleven Emelie Johansson från Valhallabageriet i Stockholm.
Svenska Konditorlandslaget drivs av Sveriges bagare & konditorer, SBK.